Конкурси

Рубрика конкурси је на линку.

Библиотека Браћа Настасијевић из Горњег Милановца расписује

Наградни конкурс

ТРАГОМ НАСТАСИЈЕВИЋА

Категорије конкурса обухватају песму, кратку прозу и есеј. Оквирна тема конкурса јесте стваралаштво чувене уметничке породице Настасијевић, премда ће стручни жири, који именује библиотека, у свим категоријама ценити и остале самосталне и аутентичне уметничке прилоге.

Као и раније, позивамо ствараоце свих узраста – ученике основних и средњих школа, затим одрасле – афирмисане и неафирмисане.

Запослени у библиотеци немају право учешћа на конкурсу.

Технички услови:

Текстове достављати искључиво у електронској форми, у PDF и WORD формату, фонт Times New Roman, 12; обим текста не би требало да прелази 15 000 карактера (са размацима). Библиотека задржава право лекторисања прилога, у контексту издавачке процедуре, уз консултацију са аутором.

Конкурс је отворен од 1. јула до 15. октобра 2024. Стручни жири ће 25. октобра објавити резултате конкурса. Награђени радови биће објављени и промовисани у зборнику библиотеке Слово Ћирилово, током манифестације Дани Настасијевића у октобру / новембру 2024. Ауторска права и међусобни односи учесника конкурса и библиотеке биће уређени уз поштовање позитивних прописа и добрих пословних обичаја. Уз широко поштовање слободе уметничног стварања, библиотека задржава право да не узме у разматрање радове који заговарају било који облик нетолеранције и дискриминације.

Радове достављати на e-mail адресу: konkursgmbiblioteka15@gmail.com, са назнаком: Конкурс Трагом Настасијевића 2024.


Конкурс за награду „Златни стих“

Народна библиотека „Стеван Раичковић“ Кучево расписује конкурс за награду „Златни стих“, која се додељује за најбољи необјављени оригинални песнички рукопис на српском језику, написан ћириличним писмом. 

У конкуренцију за награду улазе сви необјављени песнички рукописи. Делови рукописа могу бити претходно објављени (максимално 20%). Обим рукописа треба да буде оптималан за песничку књигу. Неће се узимати у обзир избори из поезије, преводи, антологије и слично.

Рукописи се шаљу искључиво електронским путем, на адресу: zlatnistih@gmail.com, потписани шифром, док се у другом документу шаље разрешење шифре (документ који садржи име и презиме аутора, број телефона, имејл адресу и кратку биографију). Рок за слање рукописа је 15. август. Име награђеног аутора биће објављено у првој половини септембра у медијима, на друштвеним мрежама и интернет презентацији библиотеке, док ће свечаност уручења бити одржана у другој половини септембра у Кучеву.

Слањем рукописа аутори и ауторке се обавезују да ће на рукопису радити са уредницима издања и гарантују да рукопис није написан уз помоћ вештачке интелигенције (AI), као и да је на сваки начин аутентичан, о чему ће потписати изјаву пре публиковања књиге.

Награда се састоји из дипломе, објављивања рукописа у издању Народне библиотеке „Стеван Раичковић“ и 30 примерака објављене књиге.

О добитнику ће одлучивати стручни жири у саставу: Милица Ћуковић, Марко Ђорђевић и Јована Дишић.


Удружење књижевника „Бранко Миљковић“ из Ниша

Расписује 

22 међународни песнички конкурс

„ИЗМЕЂУ ДВА СВЕТА“

Услови конкурса:

 

1.      Право учешћа имају сви пунолетни песници света;

2.      Сваки аутор може послати једну до три необјављене песме;

3.      Тема слободна;

4.      Песму/песме доставити на српском, хрватском, бошњачком, црногорском, ћириличним или латиничним писмом. Ако је на неком другом језику, обавезан је превод и име онога ко је превео.

5.      Песме потписане пуним именом и презименом, адресом и бројем телефона слати у једном примерку;

6.      Песма не сме бити дужа од 20 стихова

7.      Радове слати на mail адресу: majorpesnik@gmail.com  или ukbmnis@gmail.com 

или поштом на адресу:

Божо Зечевић, 18000 НИШ, ул: Чемерничка бр:84.

8.      Песме које не испуњавају услове неће се узимати у обзир;

9.      Учесницима конкурса се не плаћа ауторски хонорар;

10.  Радови се не враћају.

11.  Конкурс је отворен до 31.07.2024.године.

 

По завршетку конкурса Стручни жири ће изабрати најбоље песме, а Удружење књижевника „БРАНКО МИЉКОВИЋ“ штампаће Зборник „ИЗМЕЂУ ДВА СВЕТА“, чија ће се промоција одржати почетком месеца октобра 2024 године.

Ауторима три најлепше песме, по мишљењу жирија, биће штампана заједничка књига песама, чије ће објављивање и промоција бити идуће године

Резултати конкурса биће познати у другој половини месеца септембра, ове године и биће објављени на овом истом месту. Ближа обавештења на телефоне: 060/6137282 (Мајор); 061/1839086 (Божа); 062/1345116 (Ера) или 064/2422625 (Лахор)УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА „СТОЈАН ЖИВАДИНОВИЋ” СОКОБАЊА

Р А С П И С У Ј Е

МЕЂУНАРОДНИ КОНКУРС „СОКОБАЊА 2024”:

1. ЗА НАЈЛЕПШУ ПЕСМУ

2. ЗА НАЈЛЕПШУ КРАТКУ ПРИЧУ

ТЕМА: Слободнa

РОК: Конкурс траје од 1. јуна до 1. августа 2024. године.

ОГРАНИЧЕЊА: Слати песме које нису дуже од 32 стиха, а приче до две куцане стране формата А4.

Књижевни ствараоци могу да учествују слањем једног свог рада у неку од двеју конкуренција или у обема категоријама заједно: за најлепшу песму и/или за најлепшу причу.

НАПОМЕНА: Од ове године радови се искључиво шаљу на мејл Удружења књижевника: u.k.stojanzivadinovic@gmail.com; тако да се радови достављају у два примерка Ворд документа: рад потписан шифром у једном и решењем шифре у другом документу са адресом и бројем телефона аутора.

Промоција зборника и додела награда одржаће се октобра 2024. године у Сокобањи. О тачном датуму, времену и месту одржавања промоције, учесници конкурса биће благовремено обавештени.

ПОСЕБНА НАПОМЕНА: Право учешћа на конкурсу имају сви књижевни ствараоци Србије и иностранства који пишу на једном од језика: српски, хрватски, бошњачки... Остали, који пишу на неком другом језику, дужни су да приложе превод на једном од напред наведених језика.

* За ближа обавештења јавити се на бр. тел. 069/1996284 (Милош).

ЗА УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА

СТОЈАН ЖИВАДИНОВИЋ”

СОКОБАЊА

Милош Вељковић


15. književni konkurs „Vukašin Conić”

Porodica književnika Vukašina Conića (1935-1980), autora romana Daleki beli putevi, Pre zore; zbirke priča Ukus zemlje i Spomenik, u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom raspisuje petnaesti konkurs za kratku priču.

Na konkurs se mogu slati neobjavljene, originalne priče svih žanrova, napisane na srpskom jeziku. Autor može poslati najviše tri priče.

Priče dužine do 90 redova (6.000 karaktera bez proreda), potpisane šifrom; poslati u tri primerka na adresu: Leskovački kulturni centar, (sa naznakom – za Konkurs Vukašin Conić), Bulevar oslobođenja 101, 16000 Leskovac. U posebnoj koverti poslati rešenje šifre, adresu, broj telefona i e-mail.

Nagrade

Tri najbolje priče biće novčano nagrađene:

- prva – 25.000 dinara

- druga – 20.000 dinara i

- treća – 15.000 dinara.

Uz novčane nagrade, autorima najboljih priča biće uručene i plakete. Nagrađene priče biće objavljene u časopisu Naše stvaranje.

Rok

Radove slati do 20. septembra 2024. godine.

Nagrade dodeljuje porodica Vukašina Conića.


Удружење грађана „ИНФОРМА” Сомбор у сарадњи са Градском библиотеком „Карло Бијелицки” Сомбор и винаријом „Вучји подрум” Сомбор.
Расписује конкурс за избор најлепше песме у којој се спомиње вино, као неизбежна тема повезана са љубави ‒ вечита инспирација песника свих доба и епоха.

Одлуку о награђеним ауторима донеће стручни жири у саставу: Саша Радојчић, Горан Малбаша и Драган Бабић.

ПОЕЗИЈА ВИНОМ ОБОЈЕНА” 2024.

 • Право учешћа имају сви пунолетни грађани који пишу на српском језику.

 • Аутори учествују на конкурсу слањем највише две своје песме електронском поштом на адресу: informasombor@gmail.com
  – откуцане у Worde Document (.doc), фонт Times new roman величином слова 12 tačaka (pt)

 • Све пристигле песме које прођу жирирање биће објављене у збирци песама.

 • Промоција збирке песама биће одржана у просторијама Градске библиотеке „Карло Бијелицки” у Сомбору 31. 8. 2024. године.

 • Три најбоље рангиране песме биће награђене новчаним наградама:

 • I место – 20.000,00 динара
  II место – 10.000,00 динара
  III место – 5.000,00 динара

 • Најбоље рангираних 10 песама биће награђено са врхунским вином из сомборске винарије „Вучји подрум”.

 • Обавезно је доставити: име и презиме аутора, адреса, и-мејл адреса и број телефона аутора.

 • Трајање конкурса је од 10. 6. 2024. до 31. 7. 2024.

Покровитељ манифестације је град Сомбор.

У Сомбору, 10. 6. 2024.

Konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora

iz Kikinde, Srbije i dijaspore 2024.

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 35 godina starosti. Konkurs se odnosi na autore koji žive na teritoriji Grada Kikinde, na autore iz Srbije i autore iz dijaspore.

Grad Kikinda i BKC više od 15 godina zajednički objavljuju prve knjige, a štampano je preko 30 naslova u okviru ove saradnje.

Autori konkurišu sa rukopisima (poezija, proza, esej, književna kritika, naučni i istraživački radovi i dr) od kojih će žiri odabrati tri rukopisa za obajvljivanje u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra. Žiri će nastojati da odabere jedan rukopis autora iz Kikinde, jedan rukopis autora sa teritorije Srbije i jedan rukopis autora iz dijaspore.

Žiri radi u sastavu: dr Mladen Đuričić, književni kritičar, msr Andrea Beata Bicok, književna kritičarka, i Radovan Vlahović, književnik i direktor BKC-a (predsednik žirija).

Propozicije konkursa: rukopise u word formatu, biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) poslati na mejl banatskikulturnicentar@gmail.com

Konkurs je otvoren od 29. 03. 2024. do 01. 07. 2024. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni 01. 08. 2024. godine, a knjige će biti objavljene do kraja 2024. godine.

Za sve dodatne informacije o konkursu obratiti se na e-mail:

banatskikulturnicentar@gmail.com


Udruženje građana SK-ART iz  Sremskih Karlovaca raspisuje 10. Međunarodni pesnički konkurs Sremskokarlovački pesnički brodovi.

Na konkursu mogu da učestvuju pesnici širom sveta, jedini uslov je da pesme do sada nisu objavljene.

Pesme se šalju na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

najkasnije do 19. juna. 2024. godine u ponoć, uz navođenje punog imena i prezimena autora, kratke biografije, adrese i kontakt telefona. Prijem pesama biće potvrđen u roku od 24 sata.

Stručni žiri će izabrati najbolje pesme koje će biti objavljene u zbirci pesama učesnika 10. međunarodnog pesničkog konkursa.

Nagrađeni penici će imati priliku da se predstave publici i ujedno pročituju nagrađene stihove. Svi dobitnici nagrada će biti blagovremeno obavešteni o terminu dodele priznanja.

U susret obeležavanju dva veka od rođenja Branka Radičevića tema konkursa je:

 “Tu na bregu tije reke”

USLOVI KONKURSA

Svi pesnici mogu konkuristi isključivo sa jednom pesmom, dužine od 12 do 24 reda.

Konkursna komisija neće razmatrati radove koji nemaju slova sa kvačicama (č, ć ,ž, š, đ ako su pisana latiničnim pismom ili nj-nj, lj-lj ako su pisani ćiriličnim pismom).

Pesnici pesme šalju na sledećim maternjim jezicima: srpski ( ćirilićno i latinično pismo) , hrvatski, hrvatsko-srpski ili srpsko-hrvatski i na BHS jeziku regiona.

Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta.

Pesme moraju biti autorske.

Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART“, ne snosi odgovornost.

Konkursna komisija će proglasiti tri pobedničke pesme koje će biti i nagrađene.

Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive kao i kontakt telefon sa elektronskom adresom.

Pesme se šalju isključivo u Wordu, fontom Times New Roman, veličina fonta 12 i dostaviti isključivo u elektronskoj formi.

Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primerak zbornika koji će moći da se preuzime isključivo lično. Udruženje SK-ART se ne prihvata obaveze da pesnicima zastupljenim u zborniku zbornik šalje poštom ili na drugi način.

Dokument nazvati imenom i prezimenom autora. Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i obavezno elektronsku adresu. Pesme mogu biti napisane na BhSCg jezicima. Ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika. Obavezna kraća biografija autora.

Konkurs traje od 19. aprila do 19. juna 2024. godine.

Pesme slati na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

Pravo učešća imaju autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

Troškove dolaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivala snose pesnici.

Za sva eventualna pitanja dostupan je mejl pesnickibrodovi@gmail.com

СРПСКИ КЊИЖЕВНИ КЛУБ “ВИХОР“ ДЕРВЕНТА,

поводом 23. Међународних илинданских пјесничких сусрета

ПРЉАЧА 2024 .“ расписује наградни

К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР НАЈБОЉЕ ПЈЕСМЕ ПОСВЕЋЕНЕ ЉЕПОТАМА ВОДА

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на Конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

1. Пјесма посвећена љепотама вода,

2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, или

3. Пјесма на тему “Укрински цвијет”.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре!, мора бити у року трајања Конкурса достављен и путем е-маил адресе skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани на српском језику (ћирилица или латиница), у  фонту Times New Roman 12, и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир код оцјене жирија. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК “Вихор“ Дервента. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са Правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови СрКК “Вихор“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији “Пјесма посвећена љепотама вода“.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој следећој пјесми са ранг листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на Конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог Конкурса, изборне критеријуме и Правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева. Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и исти никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће бити одржани 02. и 03. августа 2024. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници Конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2024. године, на адресу:

Српски књижевни клуб “Вихор“ Дервента,

н/р предсједника Симић Ненад,

ул. Краља Петра 1 број 20, 74400 Дервента, РС-БиХ

/са назнаком: за конкурс – “Вихор“, са обавезним означењем категорије за коју се пјесма доставља/

Предсједништво

СрКК “Вихор” Дервента


РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „ШУМАДИСЈКЕ МЕТАФОРЕ“ 2024

I награда – Крдо, Јадранка Миленковић, Ниш

II награда – Делириј, Павле Зељић, Липинички Шор

III награда – Ficus Watkinsiana, Ксенија Голубовић

СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ

Догма о пацову, Андреја Каргачин, Нови Сад

Песма, Дарко Стевић, Београд

ПЕТНАЕСТ ОДАБРАНИХ

Песник-дечак, Александар М. Арсенијевић, Београд

У браздама челик, Данијела Богојевић, Ваљево

Прича ми Ненад из мостарске Бошковића махале, Саладин Бурџевић, Офенбах

Кап кише, Љубинко Дугалић, Краљево

Пут у свијет, Борис Ђорем, Источно Сарајево

Привођења и преводи, Љиљана Ђурђевић Стојковић, Београд

Емилија Живојиновић, Перон мог времена, Крагујевац

Укрштене речи, Влада Илић Тушаковић, Јагодина

Песма је крмчија, Јасмина Малешевић, Београд

Мостови за нежну равнотежу света, Драган Митић, Ниш

Прекидач, Валентина Новковић, Београд

Уздаха више неће бити, Каја Панчић Миленковић, Пирот

Постмодерна вештица, Тамара Радевић, Нови Сад

Цреп, Милко Стојковић, Смедеревска Паланка

Погребна корачница, Моника Филиповић, Брисел

ПРЕПОРУЧЕНО ЗА ШТАМПУ

Беспуће, Милосав Б. Влајић, Младеновац

Месец што бледи, Стефан Брезар, Београд

Бицикл, Сузана Гигић, Београд

Кажа о киши, Мајо Даниловић, Београд

Зрак и терцине, Милица Илић Гаћић, Ваљево

Одрон, Славиша Крстић, Смедеревска Паланка

Различак, Миша Лазар, Београд

Поред пута, Миле Лисица, Бања Лука

Оскоруша, Александра Мишић, Чачак

Поезија не умире, Драган Недимовић, Београд

Кад нађете паперје, Татијана Радовановић, Црквенац

Кафа, Јована Симић Русу, Београд

Увек чиста, Ји Џи Џин, Норвешка

ОДЛУКА ЖИРИЈА ЗА КРАТКУ ПРИЧУ И ЕСЕЈ

I награда – Археологија интернета, Миливој Анђелковић, Београд

II награда – Мистерија, Зоран Антонијевић, Младеновац

III награда – Птица у твоме оку, Славиша Крстић, Смедеревска Паланка

ПОХВАЛЕ

Пешак неуморни, Александар М. Арсенијевић, Београд

Бездубоке ноћи, Мајо Даниловић, Београд

ПРЕПОРУЧЕНО ЗА ШТАМПУ

Високолетач Лоца, Зоран Антонијевић, Младеновац

Креденац, Зоран Антонијевић, Младеновац

Читач, Драгиша Ераковић, Ниш

Жртва умишљаја, Емилија Живановић, Крагујевац

DNK, Тања Јоцић Стаматовић, Београд

Кока-кола је то, Јасмина Малешевић

Горе-доле, Данијела Падејски, Ваљево

Вишњин напрстак, Данијела Падејски, Ваљево

Пропаст кинеског сна, Филип Поповић, Нови Сад

Камен, међа, Мирослав Тодоровић, Трешњевица

Не тргајте ми латице, Моника Филиповић, Брисел

Просјаци са крилима, Јелена Цветковић, Поповац, Ниш


У Младеновцу,

3. 5. 2024.

Радомир Д. Митрић добитник је овогодишње, тридесет  и осме по реду, престижне награде „Ђура Јакшић“, која се додељује под патронатом истоимене библиотеке у Српској Црњи.

 

Помно размотривши стотинуосамнаест пристиглих песничких збирки, те изабравши једанаест међу њима у ужи избор, Стружни жири у саставу Марија Шимоковић, Драган Јовановић Данилов и Срђан Орсић (председник) једногласно је донео одлуку да књигу Кино Медитеран у издању шабачког Суматра издавштва прогласи за најбоље поетско дело написано на српском језику и објављено између два фестивала „Ђурини дани“. 

У своме образложењу, Жири наводи:

„Етаблирано књижевно име и у земљи и свету, Радомир Д. Митрић (Јајце, 1981), песник, прозни писац, есејиста и преводилац, али и библиотекар, филолог и веб дизајнер, с разлогом је најнаграђиванији стваралац у оквирима генерације којој припада, иако никада није био део војводско-сердарских књижевник закулисних кланова и еснафа. 

 Добровољни изгнаник из књижевне чаршије, који несврставањем чува своју инокост,  новом, дуго чеканом збирком, заиста је успео да досегне врхунце свог досадашњег стваралаштва, сјединивши у њој сва сазвучја свог бића и пропевавши једниственим, сунчевитим језиком, узаман свим наметнутим тенденцијама постпоетског доба и хазардних дана.

 Неистечно врело његовог надахнућа манифестовало се у књизи која у себи овенчава више самосталних целина, компонованих сатрепетно, помно и са пажњом античких стваралаца, гладилицом углачаних до звучног и мисаоног савршенства. 

 Подневне, вечерње и поноћне пројекције песничког бића у рибоосјенима и змијопостојбинама, нису безумнице, него умни и заумни интимни интераријум, путна карта са описима саобраћајница и сведочанство лирског пута у себи и по свету, те писања и брисања песама годинама, као смисла постојања ендемскогг уникума, пунокрвног Песника, једног од оних због којих опстојава свет. 

 Поносни што наш језик рађа и озвчује овакве таленете, унисоно придружујемо његово име ленти већ награђених Ђуриних књижевних потомака, знајући да би и сам Јакшић Радомиру Д. Митрићу од срца наздравио и захвалио на свему до сад постигнутом.“  

 Награда у виду дипломе и новчаног износа, биће песнику уручена на церемонији свечаног отварања „Ђуриних дана – Липарских вечери“, 7. јуна у Српској Црњи.

 


5 коментара:

 1. Поштовање
  Молим вас да објавите овај конкурс који вам шаљемо у прилогу
  Унапред захвални срадчно вас поздравља Књижевни уметнички клуб "Перо аматера" Бечеј

  Kњижевни Уметнички Клуб „Перо аматера“
  Бечеј


  расписује
  ОПШТИ КОНКУРС
  Позивамо уметнике: песнике, писце и сликаре да учествују и својим учешћем помогну култури да се уздигне на виши ниво.
  Тема конкурса „Породичне златне нити“
  Пропозиције:
  - Писци и песници шаљу своје радове у Ворду, користећи ћирилично писмо, што је у скаладу са одредбама Статута нашег Удружења, фонтом: Вердана, величина фонта 12.
  - Сликари треба да пошаљу фотографије највише 3.(три) своја дела, нацртана или насликана у црно-белој варијанти (монохромо) са техником по избору (оловка, акварел, уље, креда...).
  - Фотографије слика насликане у боји конкуришу за корице књиге.
  - Радове слати електронским путем на адресу: kukperoamatera@gmail.com
  - Конкурс је отворен од 01.02.2021 до 01.04.2021.
  - Радове потписати пуним именом и презименом, адресом, контакт телефоном и мејлом.
  - Само одабрани радови плаћају котизацију у висини =900.оо РСД.
  Радове ће селектирати трочлани стручни жири, а резултати ће бити објављени 15.04. 2021. на истом сајту и на Фејсбук страници: Књижевни Уметнички Клуб „Перо аматера“
  - Учесницима конкурса се не плаћа ауторска надокнада.

  ОдговориИзбриши
 2. Поштовање
  Молимо вас да објавите овај конкурс:

  Kњижевни Уметнички Клуб „Перо аматера“
  Бечеј


  расписује
  ОПШТИ КОНКУРС
  Позивамо уметнике: песнике, писце и сликаре да учествују и својим учешћем помогну култури да се уздигне на виши ниво.
  Тема конкурса „Породичне златне нити“
  Пропозиције:
  - Писци и песници шаљу своје радове у Ворду, користећи ћирилично писмо, што је у скаладу са одредбама Статута нашег Удружења, фонтом: Вердана, величина фонта 12.
  - Сликари треба да пошаљу фотографије највише 3.(три) своја дела, нацртана или насликана у црно-белој варијанти (монохромо) са техником по избору (оловка, акварел, уље, креда...).
  - Фотографије слика насликане у боји конкуришу за корице књиге.
  - Радове слати електронским путем на адресу: kukperoamatera@gmail.com
  - Конкурс је отворен од 01.02.2021 до 01.04.2021.
  - Радове потписати пуним именом и презименом, адресом, контакт телефоном и мејлом.
  - Само одабрани радови плаћају котизацију у висини =900.оо РСД.
  Радове ће селектирати трочлани стручни жири, а резултати ће бити објављени 15.04. 2021. на истом сајту и на Фејсбук страници: Књижевни Уметнички Клуб „Перо аматера“
  - Учесницима конкурса се не плаћа ауторска надокнада.

  ОдговориИзбриши
 3. Подсећање на рокове и нове конкурсе.

  ОдговориИзбриши
 4. Наш сте дежурни подсетник. Хвала вам!

  ОдговориИзбриши
 5. Увек на извору информација које дајете на увид и другима. Поздрављам ваш ентузијазам за одржај писане речи и подстицај стваралаштва.

  ОдговориИзбриши