недеља, 18. јун 2017.

PROMOCIJA ROMANA "KROZ PRSTOHVAT CIMETA" ALEKSANDRE MIHAJLOVIĆ

KNJIŽEVNI KLUB 21 IZ SMEDEREVSKE PALANKE I BIBLIOTEKA " MILUTIN SREĆKOVIĆ" VAS POZIVAJU U SREDU 21. 06. U 18. 00 ČASOVA NA PROMOCIJU ROMANA ALEKSANDRE MIHAJLOVIĆ "KROZ PRSTOHVAT CIMETA"
O romanu govore:
ANJA IVAČKOVIĆ, prof. španskog jezika i moderator
VANJA JEKIĆ, profesor književnosti i književna kritičarka
MILOŠ SAKIĆ, pesnik i predsednik Književnog kluba 21
i AUTORKA


Aleksandra Mihajlović rođena je 1969. godine u Beogradu. Završila je Opštu i srpsku književnost sa srpskim jezikom na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde pohađa doktorske studije. Profesor je srpske književnosti i jezika u gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu.
Ovo je njen drugi roman, a prvi roman Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje, objavila je 2012. godine. Govori engleski i nemački.
Udata je, majka Konstantina i Lukijana, živi u Pančevu.


Bežeći od sopstvene savesti i sadašnjosti okovane beznađem, Veles Petronijević, docent estetike i večiti hedonista, donžuanovske provinijencije, u hotelskoj sobi u Italiji pronalazi prvo od mnoštva pisama davno upokojene srpske kraljice Natalije Obrenović čijom je sudbinom od detinjstva zaokupljen. Ta pisma s onoga sveta dovode i Velesa do smirenja i preobražaja i on prihvata ono od čega večito beži-život stvarnosti i prekrasnu ćerku koju nije želeo, a koju je odgajila njegova sestra bliznakinja Vesna. Ludo zaljubljena u muža, koji se preko noći basnoslovno obogatio, Vesna ne sluti da se iza tog bogatstva kriju laži, ubistva i elitna prostitucija iz čijih kandži smrti će se jedva spasti Itana. Posle smrti sestre bliznakinje koja je ubijena u hotelu Moskva, Itana sanja samo o osveti i po cenu sopstvenog života razobličava mrežu najstarijeg zanata.

"Interesantna mešavina istorije, psihologije i trilera sa kraljicom Natalijom u centru priče" (Danas)

"Kraljičine reči su ispovest žene koja je svesna svojih pogrešaka, ali želi da pruži pouku i da uzroke tome. Njena priča povezuje ispovest i tri savremena lika: Velesa, Vesne i Itane". (Politika)

"Kada bi svaka srpska kraljica dobila ovakvu knjigu, naša istorija bi bila lepša." (Bazar)

Нема коментара:

Постави коментар