Конкурси
КЊИЖЕВНИ КЛУБ 21 ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ 
РАСПИСУЈЕ ЧЕТВРТИ ПЕСНИЧКИ КОНКУРС 
,,ПАЛАНАЧКО ПОЕТСКО ЛЕТО” 2017.Пропозиције:
-тема конкурса: слободна
-песме доставити до 28. јуна 2017. године
лање на електронску адресу: kk21.palanka@gmail.com

Упутство за слање песама:
-песме се шаљу у Word документу
-слати до три песме
-фонт слова 12

1. песме потписати шифром
2. у једном документу слати песме и тај документ насловити шифром
3. разрешење шифре (име, презиме, контакт и краћу биографију) слати у посебном  документу  
4. документ који садржи разрешење насловити: РАЗРЕШЕЊЕ ШИФРЕ

Награђени и одабрани радови биће објављени у зборнику ,,Изворник 7 који ће бити представљен на песничким сусретима у Смедеревској Паланци.

Све информације о учесницима и награђенима ће бити постављене почетком септембра 2017. год. на блогу и фејсбук страници Књижевног клуба 21. Контакт телефон 064/318 48 13


Организациони одбор 20.4.2017.

Уз подршку Удружења књижевника Србије, Браничевско-стишка књижевна заједница, Библиотека „Србољуб Митић“ Мало Црниће, Удружење потомака ратника 1912-1920 Пожаревац, расписује конкурс за родуљубиву песму.
Тема је слободна, посвећена српском роду. Конкурс се расписује за српско говорно подручје. Учесници достављају по једну песму анонимно, са слањем у посебном коверту. Рукописе достављати до 31. маја 2017. године, на адресу:

Библиотека „Србољуб Митић“
12311 Мало Црниће
мејл: bozickovicdanijela@yahoo.com
Жири ће доделити три награде:
– Златни Видовдански цвет
– Сребрни Видовдански цвет
– Бронзани Видовдански цвет
Жири ће одабрати песме којхе ће бити заједно са првонаграђеним песмама објављене у посебном зборнику. Саопштење и уручење награда на свечаности поводим Видовдана 28. јуна 2017. године


ZA POEZIJU I KRATKU PROZU

Udruženje Mokranjac“ objavljuje konkurs za poeziju i kratku prozu za pisce koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku. Radovi treba da su inspirisani muzikom, ili je u svom sadržaju pominju (kompoziciju, autora, citat teksta, opis...)
Slati do tri potpisana rada u Word dokumentu, font Times New Roman 12, na ćirilici ili latinici. Rok za slanje radova je do 15. Maja 2017. na mejl adresu:
Uslovi:
Radovi neće biti lektorisani. Učešćem na konkursu autori se odriču naknade za autorska prava. Za naziv zbornika će biti korišćen jedan od naslova pesme ili priče učesnika konkursa. Nakon završetka konkursa, autori će mejlom biti obavešteni o rezultatima i uplati za štampanje zbornika izabranih radova.

Расписан конкурс за Награду „Милутин Бојић“ за младе песнике

Библиотека „Милутин Бојић“ расписала је конкурс за Награду „Милутин Бојић“ за 2017. годину за младе песнике. Наградни конкурс установљен је 2014. године уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Први добитник Награде „Милутин Бојић“ је Милица Милосављевић, студенткиња из Чачка.
Право учешћа на конкурсу имају млади песници до 35 година, а победнику ће као награда бити уручена повеља и одштампана књига песама у издању библиотеке.
Пропозиције:
 1. Песници достављају циклус од најмање 10, а највише 30 песама, одштампаних или читко написаних руком.
 1. Радове потписати шифром, у четири примерка. Решење шифре, као и циклус песама, послати у посебној коверти, на адресу:
Библиотека „Милутин Бојић“, Илије Гарашанина 5, 11000 Београд, с назнаком „За песнички конкурс“ или на имејл biblioteka@milutinbojic.org.rs с назнаком „За песнички конкурс“.
Уколико се рад шаље имејлом, онда треба да иду у два одвојена Ворд фајла: у првом су песме потписане шифром, а у другом је решење шифре с пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона и имејл адресом.
Радове слати у Ворду (Word), Тајмс њу роману (Times New Roman), величина слова 12, ћириличним или латиничним писмом.
 1. Учесницима конкурса се не плаћа ауторско право, а радови се не враћају.
Конкурс је отворен од 16. марта до 30. априла 2017. године. Као благовремено послате сматраће се оне пријаве којима на коверти као датум слања буде стајао било који дан од дана објаве конкурса, закључно са 30. априлом.
Одлуку о најбољем донеће жири у чијем су саставу угледни књижевни критичари Милета Аћимовић Ивков (председник жирија) и Слађана Илић, као и песник Дарко Даничић.
Проглашење победника конкурса биће одржано на дан библиотеке, 19. маја 2017, у матичном одељењу библиотеке у Београду.
Установљењем Награде „Милутин Бојић“ библиотека жели да афирмише и подстакне стваралаштво младих и даровитих песника, као и да на тај начин популарише поезију. Конкурсом нарочито желимо да подсетимо на живот и дело великог српског песника Милутина Бојића. Због тога би ваљало да приспели радови буду писани у духу поезије самог Милутина Бојића. Сва дела Милутина Бојића могу се пронаћи у Дигиталној библиотеци „Милутин Бојић“: www.digitalna.milutinbojic.org.rs.
Уверени смо да ћемо установљењем Награде „Милутин Бојић“ омогућити да се на књижевној сцени појаве нова и вредна имена српске поезије.
За све ближе информације заинтересовани могу да се јаве на имејл: konkurs@milutinbojic.org.rs или позову на телефон 011/3242-418 (Олга Јечменица).

Књижевно друштво „Раде Драинац“
И
КОП
Расписују
XVII Ђурђевдански књижевни конкурс
За циклус песама
Пет прича
Двадесет афоризама
Право учешћа имају људи до навршених 30 година
Радове слати на: domkulturepk@gmail.com
Адреса, Косте Војиновића 1, 18400 Прокупље,
Радове писати и потписати ћирилицом, пуним именом и презименом, навести: године, адресу и број телефона,
Рок слања радова, 23. април,
Прва три рада биће награђена!
Прва награда је летовање на плавом Јадрану!

Конкурси Kњижевног клуба „Мала птица„

Kњижевни клуб „Мала птица„ Београд
Николе Доксата 18, Миријево, тел. 060-340 45 14, 011-343 60 89
_________________________________________________________
Р а с п и с у ј е
ЧЕТВРТИ МЕЂУНАРОДНИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „ ПЕСНИК И ЗЕМЉОТРЕС” поводом манифестације „МОМИНИ ДАНИ2017. у Миријеву, за поезију, прозу и есеј.
Пропозиције:
ПЕСНИЧКИ КОНКУРС:
Доставити две песме не дуже од 24 реда у три примерка под шифром, са разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти. (Font 12, Times New Roman)
ПРОЗА:
Доставити једну кратку причу- до 16 редова ( Font 12, Times New Roman, format A4) у три примерка, под шифром и разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти.
ЕСЕЈ о Моми Димићу на тему:,,Песник и земљотрес” (фонт 12, Times New Roman, максимално 4 стране формата А4)
Све радове доставити на адресу:
Књижевни клуб Мала птица
Николе Доксата 18
11160 Београд
са назнаком „За књижевни конкурс„и назнаком „за поезију„, „за прозу„, и „есеј„ (Ученици основних и средњих школа на коверти пишу и „основна школа„ или „средња школа„)
Право учешћа на конкурсу имају:
1.Ђаци основних школа

2.Средњошколци
3.Остали
Конкурс је отворен од 1.4.2017. до 31.4.2017.
Резултати конкурса биће објављени 10.9.2017, а радови награђених и одабраних биће објављени у Четвртом Зборнику Књижевног клуба Мала птица „Момини дани 2017„и јавно презентовани на манифестацији „Момини дани„ која ће се одржати од 16-20 октобра 2017.

Манастир Бешеново, Фрушка гора, Србија РАСПИСУЈЕ
Песнички конкурс „Земних милина небески крој“
Oбјављујемо позив за учешће на песничком манифестацији „Бешеновска приношења“. Конкурс је отворен до 15. јуна 2017. године. Позив је отворен за све песнике из Србије као и за песнике из осталих земаља широм света.
ТЕМА:
„Земних милина небески крој“
УСЛОВИ КОНКУРСА:
Сви песници шаљу по једну песму дужине од 12 до 24 редова .
Песници песме шаљу на српском језику ћириличним писмом.
Обавезна je уз песму послати и краћу биографију аутора.
Жири ће на Светог Кирика и Јулиту 2017. године прогласити три победничке песме које ће бити и награђене.
Песме треба послати у Wорду или ПДФ формату електронском поштом
на следећу адресу: manastirbesenovo@gmail.com
Напомена:
Све песме морају поред имена песника да имају и адресу аутора, град и државу у којој живе , држављанство као и контакт телефон .
Пожељано је лично присуство на Светог Кирика и Јулиту 2017. у манастиру Бешеново.
Трошкове евентуалног доласка/одласка и боравка у Бешенову сносе песници .
Не постоји старосна граница за учесника.
Манастир задржава право, да у сврху промоције обнове манастира Бешенова, уз навођење аутора, публикује радове пристигле на конкурс.
Чином слањем рада на конкурс сагласни сте се правилима конкурса.
Манастир неће слати поштом примерке збирке већ песници исте могу преузети лично у манастиру или их могу преузети особе које сами песници одреде.
ЖИРИ:
Благоје Баковић – председник жирија
Јованка Новковић Перге, победница конкурса 2015. године
Владмир Јовић, победник конкурса 2016. године
Архимандрит Арсеније Матић, игуман манастира Бешеново
ХАШ ТАГ
Хаш таг који ћемо користити за објаве на друштвеним мрежама је #besenovskaprinosenja
Манастир Бешеново
Бешеновачки Прњавор
Фрушка Гора
Србија

Priče i pjesme

Pošaljite vašu kratku priču ili pjesmu najkasnije do 12.05.2017.godine, a posle pregledaa radova štampaće se zbornik radova koji će izaći 02.08.2017.godine i svi autori čiji radovi budu uvršteni u zbornik dobiće besplatan primjerak zbornika i zahvalnicu.
Ukoliko neko bude želio više od jednog primjerka moći će poručiti odredjen broj primjeraka do 01.06.2017. godine tj prije preloma teksta i početka štamapanja zbornika.
Motiv za ovako nešto jeste 9 godina od izlaska prvog broja ASoglas-a koji obilježavamo 02.08.2017.godine a nastojaćemo da ovaj zbornik izlazi svake godine na navedeni datum.
Radove slati na mejl: asoglas.oglasnik@gmail.com
Poželjan font TImes News Roman 12, po mogućnosti ćirilica.
Sa svakim autorom ćemo uraditi intervju na našem portalu ASinfo.Info i štampanom izdanju ASoglas-a kao i objaviti priču u sekciji “izdavaštvo“.
Glavni i odgovorni urednik
Dejan Spasojević, Dipl.pravnik

 
УДРУЖЕЊЕ ЗА ЗАШТИТУ ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ ИЗ НИША, расписује ДРУГИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „СЕЋАЊА НА 1999 ГОДИНУ“. Удружење за заштиту права запослених из Ниша је основано 2013. године са циљем заштите права радника. Сем тога, Удружење организује разне манифестације и конкурсе из уметности и културе.
 На данашњи дан је почела Нато агресија над Србијом 1999.године, и из тог разлога је расписан прошлогодишњи књижевни конкурс на тему "СЕЋАЊА НА 1999. ГОДИНУ" .
Такође, и ове године расписујемо Други књижевни конкурс на тему "СЕЋАЊА НА 1999.ГОДИНУ".
УСЛОВИ КОНКУРСА:
СВИ ПЕСНИЦИ ШАЉУ ПО ЈЕДНУ НЕОБЈАВЉЕНУ ПЕСМУ НА ТЕМУ СЕЋАЊА НА 1999.ГОДИНУ,  ДУЖИНЕ ОД 12 ДО 24 РЕДА, КУЦАНЕ ЋИРИЛИЦОМ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (ТАЈМС НЈУ РОМАН, 12).КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН ОД 24.МАРТА.2017 ДО 10.ЈУНА 2017.ГОДИНЕ.
Уз песму, послати  име, презиме, адресу, град, телефон и краћу биографију  на следећу email адресу:konkursi.uzzpz@gmail.com.
Од приспелих радова жири ће одабрати песме за зборник, о чијој промоцији и цени ће песници бити накнадно обавештени.
Жири ће доделити неновчане награде ауторима најбољих радова.
Радови послати на конкурс се не враћају, а за објављене радове се не плаћа хонорар.
Контакт: ПР УЗЗПЗ – Сузана Ранђеловић, тел: 065- 5245570

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС
ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ ПЈЕСНИКА НА ВУЧИЈАКУ
И НАГРАДУ „ВИДОВДАН"
Поводом сусрета пјесника „Своме роду од Косова до данас", Српски књижевни клуб „Таласи" Прњавор расписује Конкурс за учешће на Видовданским сусретима пјесника; на Вучијаку код Прњавора, и такмичење за награду „Видовдан 2013"
На конкурсу могу учествовати пјесници из свих земаља, који стварају на српском језику, са необјављеним пјесмама (до 28 редова) откуцани писаћом машином или на компјутеру, потписане пуним именом и презименом. Копије пјесама из књига, рукописе руком писане и садржај пјесама који прелазе 28 редова, неће се узимати у разматрање.
Радове слати до 20. априла текуће године на адресу: Српски књижевни клуб „Таласи" 78430 Прњавор, ул. Београдска број 7. или на адресу: qruzo@teol.net gogivuk@live.com. Уз текст пјесама доставити кратку биографију са контакт телефоном и адресом.
Стручни жири ће прегледати све радове и оне који задовољавају услове Конкурса уврстиће у заједничку збирку која ће бити одштампана тим поводом и подијељена учесницима Сусрета.
Овим су и сви аутори позвани да своје пјесме прочитају на сусретима пјесника „Своме роду од Косова до данас", код Спомен цркве на Вучијаку, 27. јуна сваке године, у 17 часова.
За све додатне информације обратите се на телефоне број 065/626-773 Недељко Санчанин, 065/ 520-749 Зоран Грумић, 065/ 767-112 Горан Вуковић или 066/ 253-700 Војин Тривичевић, 065/282-886 Ратко Лукенић.
Српски књижевни клуб „Таласи" Прњавор замољава оне који посједују овај конкурс, да га прослиједе и другим заинтересованим пјесницима и књижевним клубовима.
Српски књижевни клуб „Таласи" Прњавор унапријед поздравља све учеснике сусрета пјесника „Своме роду од Косова до данас" и жели им много успјеха.

Овогодишњи конкурс за "Рудничка врела 2017." И "Фестивал кратког афоризма"Почиње мало касније,1. Априла и траје до 1. Маја. Једну песму под шифром у три примерка , или десет афоризама, слати на адресу КСЕНИЈА СТАНКОВИЋ (за конкурс). Николе Луњевице 121, 32300 Горњи Милановац. Или мејл адресом momcilonastasijevic81@gmail.com,разрешење шифре у посебном фајлу. Желимо вам пуно среће на овогодишњем конкурсу. У оквиру Дана Настасијевића организоваћемо књижевно вече и доделу награда. Уколико добијемо подршку из општинског буџета и ове године ћемо штампати зборник.


ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА „ДАНИ ПОЕЗИЈЕ“


Центар за културу и туризам града Зајечара
расписује


К О Н К У Р С


за учешће на 32. Фестивалу младих песника „Дани поезије“.

Циклус од десет необјављених песама, потписан шифром,
(решење шифре, у посебној коверти, доставити са пријавом),
умножен у четири примерка, послати на адресу:

Центар за културу и туризам Града Зајечара
Ул. Доситејева 1/5, 19000 Зајечар,
са назнаком /"за Фестивал"/.

Право учешћа имају песници до 30 година старости
који пишу на српском језику а немају објављену књигу.
Пријаве доставити до 14.04.2017. године.
Песници чије радове одабере Стручни жири Фестивала
стичу право учешћа на
32. Фестивалу младих песника „Дани поезије“
који ће се одржати од 24. до 27. маја 2017. године у Зајечару.
Лауреат Фестивала стиче право на објављивање књиге.
Рукописи се не враћају.

Додатне информације:
тел: 019/44-11-38
mail: centarzakulturu019@gmail.com

удружење
ИГРАЛЕ СЕ ДЕЛИЈЕ”
Ђорђа Јовановића 5, Младеновац

Удружење грађана „Играле се делије“ из Младеновца расписује I наградни конкурс за поезију:
Мој дом је тамо где сам ја“
Конкурс је тематски. Од учесника се очекује да одговоре на тему куће/дома/огњишта/завичаја или било ког другог места које се у добу бездомништва, принудних номада и модерних Одисеја, доживљава као рођењем поклоњено или накнадно стечено упориште, као и на питање постоји ли, упркос свему, митско место којем припадамо или нам је чак и палуба уточиште?

Конкурс обухвата две категорије: категорију ученика основних и средњих школа и категорију одраслих. Учесници шаљу највише пет песама, потписаних именом и презименом, откуцаних у Microso Word-у (.doc и .docx) искључиво електронским путем на мејл адресу:
igralesedelijekonkurs@gmail.com.
У прилогу, поред песама послати и обавезне контакт податке, адресу, контакт телефон, маил адресу и краћу биографију. Ученици поред контакт података и биографије шаљу тачан назив школе и разред који похађају.
Песме не смеју бити објављиване у штампаној или електронској форми. Удружење грађана „Играле се делије“ не сноси одговорност за евентуално кршење закона о ауторским правима и његову злоупотребу. Ауторски прилози се не хонораришу. Од пристиглих радова жири ће изабрати по три
најбоље песме у категоријама I-IV разред, V-VIII разред, као и по три најбоље песме из категорије средњошколаца и одраслих. Победнички и одабрани радови биће штампани у зборнику. Награђени аутори (плакета + књига) као и одређени број аутора заступљених у зборнику биће позвани да учествују на завршној манифестацији “Играле се делије” која ће се одржати 29. и 30. јула. у Великој Иванчи (општина Младеновац).
Конкурс је отворен од 15. 2. 2017 до 30. 5. 2017.
Удружење грађана „Играле се делије“

Народна библиотека „Ђура Јакшић“ из Српске Црње расписује конкурс за књижевну награду „Ђура Јакшић“ за најбољу књигу поезије у 2016. години.


Право учешћа на конкурсу имају сви песници који пишу на српском језику, без обзира на старосну доб. Награда за најбољу збирку поезије је Плакета и 1000 евра у динарској противвредности, по средњем курсу НБС.

Услови конкурса су:

 1. Да је књига издата први пут у 2016. години
 2. Да није награђивана
 3. Да је писана на српском језику

Радове са пуним именом и презименом и краћом биографијом, доставити у три примерка на адресу: Народна библиотека „Ђура Јакшић“

ул. Краља Александра 65

23220 Српска Црња

Конкурс је отворен до 17. априла 2017. године.

Резултате конкурса жири ће саопштити до 19. маја 2017. године, а свечано уручење ће бити у оквиру манифестације „Липарске вечери“, у Српској Црњи, 2. јуна 2017. године.

 
Градска библиотека „Владислав Петковић Дис”

Господар Јованова бр. 6, 32000 Чачак, тел/факс: 032/223-608; 032/342-755
www.cacak-dis.rs e-mail: biblioteka@cacak-dis.rs


Kонкурс за Награду „Млади Дис”

Поводом 54. „Дисовог пролећа”, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка и Одбор „Дисовог пролећа” расписују конкурс за рукопис за прву песничку збирку написану на српском језику, аутора до 31 године старости. Аутор доставља рукопис потписан шифром, у три примерка, са најмање 30 песама на српском језику. Решење шифре треба послати у посебном коверту уз рукопис. Аутору најбољег рукописа, по одлуци трочланог стручног жирија, припада плакета „Млади Дис” и право да му Библиотека објави прву песничку књигу у едицији „Токови”.
Конкурс за Награду „Млади Дис” je отворен до 13. априла 2017. године.
Рeзултати конкурса биће објављени најкасније до 22. маја 2016. године.
Рукописи се не враћају.
Награда „Млади Дис” аутору најбољег песничког рукописа биће додељена 26. маја 2017. године у Чачку на завршној свечаности 54. „Дисовог пролећа”.
Рукописе слати на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис”, Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком „за конкурс”.
 
Kонкурс за есеј о Дисовом стваралаштву

Поводом 54. „Дисовог пролећа”, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка и Одбор „Дисовог пролећа” расписују Конкурс за есеј о песнику Владиславу Петковићу Дису и његовом стваралаштву. Право учешћа имају млади књижевни критичари, студенти, постдипломци и ученици. Радови се потписују шифром и шаљу у три примерка. Решење шифре се доставља у посебном коверту уз рукопис. Трочлани стручни жири ће одабрати три најбоља рада чије ауторе Библиотека новчано награђује.
Конкурс за есеј о Дису је отворен до 13. априла 2017. године.
Рeзултати конкурса биће објављени најкасније до 22. маја 2016. године.
Рукописи се не враћају.
Награде најбољим есејистима биће додељене 26. маја 2017. године у Чачку на завршној свечаности 54. „Дисовог пролећа”.
Рукописе слати на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис”, Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком „за конкурс”.

Удружење „Вршачки књижевни клуб“ из Вршца, у циљу неговања књижевног стваралаштва деце и омладине, према идеји Слободана Ђекића, председника Удружења и уз финансијску подршку Града Вршца,
р а с п и с у ј е

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС
за литерарне радове у категорији песме и кратке приче деце и омладине
под називом „ЛИТЕРАРНЕ СТАЗЕ 2017.“

Позивамо сву децу и младе да своје радове, и то по једну песму
или једну кратку причу, свако на свом матерњем језику,
најкасније до 30. јуна 2017. године, пошаљу на

или поштом (не препоручено), у једном примерку, на адресу:
Удружење „Вршачки књижевни клуб“,
26300 Вршац, Стеријина 62
са назнаком: За конкурс
Тема конкурса је слободна. Радове, обавезно откуцане на писаћој машини или компјутеру, потписати пуним именом и презименом аутора, назначити разред који похађају, назив школе и место, име и презиме наставника-ментора који је предложио радове, као и контакт телефон.
По завршетку конкурса све приспеле радове ће прегледати стручни жири и одабрати најквалитетније који ће бити штампани у зборнику „Литерарне стазе 2017.“.
Pадови који у Књижевни клуб пристигну после 30.06.2017 године неће бити жирирани, нити објављени у зборнику.
Промоција зборника планирана је за крај 2017. године о чему ће школе, чији су ученици заступљени у њему, као и остали учесници, бити благовремено обавештени.
Напомињемо да је, као и сваке године до сада, овај зборник бесплатан за све учеснике чији су радови штампани у зборнику и за школске библиотеке, па молимо руководство школе, чији ученици својим радовима буду заступљени у њему, да прихвате плаћање поштарине за своје примерке.

KNJIŽEVNI PREGLED
Od januara 2016. godine časopis Književni pregled ponovo izlazi u dva izdanja, štampanom i elektronskom, tromesečno.
U rubrici Sagledavanja objavljuju se originalni naučni radovi, pregledni radovi i stručni radovi vezani za književnost. Svaki od ovih radova prolazi katalogizaciju u Narodnoj biblioteci Srbije.
Rubrika O knjigama donosi prikaze knjiga objavljenih u protekle dve godine. Prilozi se šalju u Wordu, kao i biografija autora prikazane knjige, te autora prikaza. Knjige su grupisane prema književnim vrstama (romani, drame, pripovetke i priče, pesme, aforizmi). U okviru iste književne vrste prilozi su obično grupisani prema prezimenu autora.
U rubrici Iz novih knjiga predstavljaju se knjige publikovane u prethodne dve godine. Šalje se nekoliko strana teksta iz knjige u Wordu (bolje je poslati što više radi lakšeg uklapanja), te autorova biografija. Knjige predstavljamo na dve strane. Nastojimo da u štampanom izdanju to budu naspramne stranice. Ako je priča duža od dve stranice, nećemo je skraćivati, ali suviše duge priče nećemo objavljivati. Knjige su grupisane prema književnim vrstama (romani, drame, pripovetke i priče, pesme, aforizmi). U okviru iste književne vrste prilozi su obično grupisani prema prezimenu autora.
Za rubriku Iz rukopisa šalju se neobjavljene priče, pesme (uključujući i haiku) i aforizmi, kao i autorova biografija. Priloge objavljujemo na dve strane. Nastojimo da u štampanom izdanju to budu naspramne stranice. Ako je priča duža od dve stranice, nećemo je skraćivati, ali suviše duge priče nećemo objavljivati. Prilozi su grupisani prema književnim vrstama (romani, priče, pesme, aforizmi). U okviru iste književne vrste prilozi su obično grupisani prema prezimenu autora.
U rubrici Novi glasovi objavljuju se priče, pesme (uključujući i haiku) i aforizmi mladih i još neafirmisanih, ali talentovanih pisaca. Priloge objavljujemo na dve strane. Nastojimo da u štampanom izdanju to budu naspramne stranice. Ako je priča duža od dve stranice, nećemo je skraćivati, ali suviše duge priče nećemo objavljivati. Prilozi su grupisani prema književnim vrstama (priče, pesme, aforizmi). U okviru iste književne vrste prilozi su obično grupisani prema prezimenu autora.
Rubrika Prevedena književnost donosi prevode priča, pesama i aforizama. Prilozi su grupisani prema književnim vrstama (priče, pesme, aforizmi). U okviru iste književne vrste prilozi su obično grupisani prema prezimenu autora. Prilozi se šalju u Wordu, kao i biografije autora prevedenog dela i prevodioca.
U rubrici Razgovori objavljuju se intervjui s književnicima.
Prilozi objavljeni u Književnom pregledu se ne honorišu. Autorski primerak nije predviđen.
Radovi se šalju na adresu: knjizevnipregled@yahoo.com.
Svi brojevi Književnog pregleda nalaze se na našem sajtu.

KONKURS ZA VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE

 Neformalno nonprofit udruženje ljubitelja vašara, festivala, karnevala i fantastike T2 priprema žanrovsku elektronsku tematsku zbirku vašarskih, festivalskih i karnevalskih fantastičnih priča pod nazivom Oči tvoje pilje iz moje tortilje.
Žanrovski restoran kvalitetne SF/F/HOROR hrane premijerno sprema oštar zalogaj roštiljske tortilje koji zastaje u grlu, i otvoren je za sve autore koji žele da se oprobaju u našoj kuhinji baziranoj na tradicionalnim receptima iz Bredberijevog Nešto nam se zlo privlači kuvara.
Propozicije  literarnog konkursa:
– Priča mora biti iz domena SF/F/Horor žanra
– Tema: vašarski, festivalski i karnevalski praznici, svejedno da li su u pitanju ruralni motivi seoskih vašara i panađura ili moderni/urbani motivi poput Guče, Exita, Beerfest-a, Love parade, Oktoberfest-a, karnevala u Riju itd.
– Svaki autor može poslati neograničen broj priča, a moguće je potpisivanje pseudonimima.
– Rok za slanje: 01.05.2017.
– Priče, zajedno sa ostalim podacima o autoru, slati na e-mail: tortilja2017@yahoo.com
Tematska zbirka Oči tvoje pilje iz moje tortilje će biti objavljena u formi elektronskog fanzina, a moguće je i štampanje na od tortilje zamašćenom papiru.15. MEĐUNARODNI PESNIČKI KONKURS „IZMEĐU DVA SVETA“
Udruženje književnika „Branko Miljković“ i Organizacioni odbor 15.Međunarodnih susreta pesnika, povodom 57 godišnjice smrti Branka Miljkovića raspisuje konkurs za poeziju, posvećene pesniku Branku Miljkoviću.
Uslovi konkursa: 1.Pravo učešća imaju svi pesnici sveta. 2.Svaki autor može poslati jednu do tri pesme. 3.Pesme slati u tri primerka, potpisane šifrom. 4. Rešenje šifre poslati zajedno sa pesmama u posebnoj koverti. 5.Radovi se ne vraćaju. 6.Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo. 7.Pesmu/pesme dostaviti na srpskom, crnogorskom, hrvatskom ili bošnjačkom jeziku. Ako je na nekom drugom jeziku obavezan je prevod. 8.Radove slati na adresu: Udruženje književnika „Branko Miljković“, 18000 Niš, ul:Vojvode Putnika br.20. 9.Konkurs je otvoren do 01.06.2017.godine. 10. Kontakt telefoni: 018/564-094 ili 064/8028-270
Po završetku konkursa Stručni žiri će izabrati najkvalitetnije pesme i štampaće zbornik.

Kонкурс на тему „Љубав“

 Неформална група „Љубитељи књижевности и културе“ расписује конкурс за прикупљање литерарних и ликовних радова на тему „Љубав“.
Позивамо све љубитеље књижевности и културе да својим радовима обогате садржај часописа „Реч“. Шаљите нам есеје, песме, афоризме, а уколико цртате, карикатуре и друге цртеже. Тема првог броја је „Љубав“ и сви сте позвани да активно учествујете у креирању овог броја. Рад на часопису је добровољне природе, не подразумева хонораре. Одабир текстова вршиће редакција часописа. Сви учесници, чији ће текстови бити објављени, добиће бесплатни примерак часописа „Реч“
Своје радове шаљите на српском језику, написане ћирилицом на e-mail: casopismail@gmail.com

ОПШТИНСКА УПРАВА СОКОБАЊА
ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ТУРИЗАМ И КУЛТУРУ СОКОБАЊА
КЊИЖЕВНИ КЛУБ "СОКОЛОВО ПЕРО" СОКОБАЊА

Р А С П И С У Ј У

XII КЊИЖЕВНИ КОНКУРС "ЈУТРО НАД ОЗРЕНОМ 2017"
ТЕМА: Слободна
УСЛОВИ: До три песме у једном примерку, под шифром, са решењем шифре у
посебној коверти и са краћом биографијом, телефонима за контакт и
адресом. Песме не би смеле да буду дуже од 32 стиха. Песме дуже од 32
стиха и песме које пристигну после рока предвиђеног конкурсом неће се
разматрати. Слати необјављене песме. Право учешћа имају сви књижевни
ствараоци који пишу на српском језику, из Србије, бивших република Југославије и иностранства.
КОНКУРС ТРАЈЕ ОД 10. МАРТА ДО 1. МАЈА 2017. ГОДИНЕ.
РАДОВЕ СЛАТИ НА АДРЕСУ: КЊИЖЕВНИ КЛУБ "СОКОЛОВО ПЕРО" 18230 СОКОБАЊА
Поштански фах 109
ЗА К.К."СОКОЛОВО ПЕРО"
ПРЕДСЕДНИК УПРАВНОГ ОДБОРА
Слађана Милијић

KNJIŽEVNI KLUB “MIROSLAV-MIKA ANTIĆ” IZ INĐIJE

RASPISUJE

28. MEĐUNARODNI PESNIČKI KONKURS “GARAVI SOKAK”, INĐIJA 2017.

USLOVI KONKURSA:
- Poslati do tri pesme, dužine od 12 do 24 reda, teme slobodne. (na konkurs se ne šalju pesme namenjene deci)
- Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i elektronsku adresu.
- Pesme mogu biti napisane na BHSC jezicima, a ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika.
- Obavezna kraća biografija autora.
- Konkurs traje od 25.01. do 30. maja 2017. godine, a pesme slati na adresu: konkurs@zlatomirborovnica.net
ili Zlatomir Borovnica, Ulica Kneza Lazara 14/25; 22320 Inđija, Srbija (za konkurs).

- PESME SLATI ISKLJUČIVO U JEDNOM WORD DOKUMENTU I OBAVEZNO GA NAZVATI IMENOM I PREZIMENOM AUTORA, time nam u mnogome olakšavate rad na zborniku.

- Telefoni za kontakt: - fiksni: +381/22-551-347 — mobilni: +381/64-617-1354.
- Pravo učešća imaju svi autori stariji od 17 godina. Manifestacija će se održati u septembru 2017. godine, kada će biti i promovisan zbornik koji će se štampati od prispelih i odabranih radova. Na manifestaciju ćemo pozvati do 70 autora zastupljenih u zborniku.Tačan datum i vreme početka manifestacije ćemo vam blagovremeno javiti. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.
Književni klub SIRIN objavljuje konkurs za novi broj časopisa „Kulturni mozaik“.
Dobro došli su eseji, pripovetke, putopis, poezija, kritika, crtice, haiku, isečci romana…
Uglavnom je naglasak na religiji Slovena, ali mogu se slati i po slobodnoj volji radovi drugačijih tematika.
Radovi se ne vraćaju, a za objavljene rukopise se ne plaća honorar.
Drugi broj časopisa izlazi krajem januara 2017. godine, promocija će se održati u biblioteci „Milutin Bojić“ u Beogradu.
Cena časopisa je 200 dinara.

The Blank Sheet blog raspisuje stalni konkurs. Ako želite da se vaš književni rad (pesma, poema, haiku, kratka priča itd.) objavi na našem blogu, pošaljite tekst u word dokumentu na naš email theblanksheetblog@gmail.com na engleskom ili nekom od jezika regiona.


Позив Књижевних вертикала
Књижевне вертикале преживеле упркос свему и свима.
Књижевне вертикале од локалног и београдског књижевног часописа постаје регионални, мултијезични и мултикултурални књижевни часопис, чији је један од неколико тисућа слогана: Па шта, шта нам можете? или: Ко се боји Тасовца још?!
Лева фракција редакције (то су они неозбиљни, вечни опозиционари) и десна фракција редакције (они смртно озбиљни и исто толико досадни) књижевног часописа Књижевне вертикале подсећају све самосвојне и аутохтоне ауторе, оне који су на путу то да постану, али и оне који то још увек нису (из било ког неоправданог разлога) а горе од жеље да буду и притом не питају за стваралачку цену; потсећају читаоце и оне који то нису а желели би да постану пре или касније (било да су научили да читају или тек намеравају да се описмене у скоријој будућности), оне који знају само ћирилицу, оне који се служе само и искључиво латиницом, али и оне малобројне који чудом користе и једно и друго писмо (то су они под посебном паском тајних служби и државне безбедности као реметилачки елемент), да је трећи број часописа већ увелико постављен на сајту и да га већ свакодневно могу да преузму и читају. ( www.drustvokbg.tk )
Нећемо да се хвалимо, али, прошли број је преузет толико пута (2000) да би се таквим тиражом могла дичити и нека информативна гласила.
Зато кликћемо: живела слобода изражавања и мисли! (Како бубањ* каже!)
Дакле, сви књижевни ствараоци брдовитог Балкана, били они писци, песници, мрски намћори одн. књижевни критичари, есејисти или већ како вам драго, укључујићи и почетнике колико и оне на заласку звезданих каријера, без обзира да ли су чланови или заклети противници Друштва књижевника Београда или неког другог мање или више тајног, окултног, националног, анационалог или каквог год удружења (осим терористичког или политичке странке); било да користе ћирилично или латинично писмо, да пишу на српском, хрватском или можда чак и на заборављеном и омраженом српско-хрватском, односно хрватско-српском језику, на бошњачком или монтенегријанском, македонском или словеначком, могу током целе године да шаљу своје књижевне радове на адресу: drustvokb@gmail.com .
Објавићемо радове и на мађарском, немачком, ромском, албанском, бугарском, словачком, румунском, или неком другом језику којим макар и један једини грађанин на овим просторима говори или пише (преводи на један од с/х/б/ц односно цх-хс језик ипак обавезни)
О првом и другом броју часописа Књижевне вертикале као и о његовој садржини, те о активностима Дриштва књижевника Београда и његовим члановима, заинтересовани ствараоци се могу информисати на сајту:  www.drustvokbg.tk . Можете их и наручити у штампаном облику по приступалним ценама од 200,00 динара + поштарина.
Часопис Књижевне вертикале садржи следеће рубрике: проза, поезија, есеистика, књижевна критика, сатира/афористика и књижевност за децу.
Радови се шаљу у електронској форми писани ћириличним или латиничним писмом. Радови се објављују на писму на којем је сам аутор доставио свој рад. Фонт и вечићину слова је небитна.
Препоручена величина прича, есеја и књижевних критика је до 12.000 карактера са размаком, мада није услов нити лимит за објављивање јер је пре свега квалитет лимитирајући и одређујући елемент.
Број прозних или поетских радова, есеја, критика или афоризама није ограничен.
Ако случајно, или намерно, пронађемо текст писан латиницом и енглеском абецеди (без оних досадних квачица), са словним или правописним грешкама, демонстративно ћемо такве текстове дисквалификовати а ауторе послати на преваспитавање код директорке КЦБ.
Уколико су рађене лектура и коректура то би аутори требали да наведу име лектора и коректора,јер су и они, свиђало се то неком или не,такође  књижевни ствараоци..
Аутори су обавезни да уз радове доставе и краћу био-библиографију са подацима за контакт.
Редакција часописа Књижевне вертикале ће након уредничког посла и извршеног избора радова за следећи број, обавестити све ауторе који су своје радове слали о избору, као и о месту и времену претстављања новог броја часописа, те о начину и условима набавке  штампаног броја часописа.
Stalni konkurs za Kreativni magazin
„KREATIVNI MAGAZIN“ raspisuje stalni konkurs za radove koji će se naći u trećem broju, online magazina:
Mogu učestvovati svi, bez obzira na godine.
Uslov je da radovi nisu objavljivani ranije u štampanoj formi.
Jedan učesnik može najviše poslati 3 priče, tri pesme, 5 fotografija, ilustracija, crteža, 10 aforizama.
Da bi i vama i nama bilo lakše, sredite radove pre slanja, poštujući neka osnovna pravila.
Pesme i priče ne smeju da prelaze 5 strana. Radove slati u jednom word dokumentu sa osnovnim podacima o autoru (ime, prezime, datum rođenja, kratka biografija.) do 15. u mesecu. za naredni broj.
Radovi treba da budu na latinici i da sadrže Č, Ć, Š, Ž, Đ, Dž… Pored toga, pre nego što pošaljete radove odvojite malo vremena i sredite word dokument (font – Times new roman, veličina slova – 12), na početku rečenice stavite veliko slovo, na kraju znak interpunkcije koji je potreban, vlastita imena se pišu velikim slovom, posle zareza stavite razmak, ali ne i posle ostalih znakova interpunkcije, nemojte stavljati nebrojeno tačaka, već tri kako i treba…
Radove slati isključivo mailom na konkurs@kreativni-magazin.com Konkurs časopisa No Rules

Časopis No Rules, koji će i dalje izlaziti i na engleskom jeziku, proširuje ”nadležnosti” i objavljuje konkurs za kreiranje DOMAĆEG izdanja.
U obzir dolaze neobjavljeni tekstovi svih žanrova (poezija, proza, eseji, kritika, crtice-buncanja, fragmenti čega god), a za prevode moći ćemo da obezbedimo simbolične honorare.
Za sada simbolične i za sada – samo za prevode.
Dužina tekstova nije ograničena, ali se preporučuje da budu do 40.000 znakova sa razmacima. Što se prevoda tiče, razume se da je prevodiocima
lakše da budu i kraći, s obzirom na simboličnost honorara, ali uzdamo se u ludi entuzijazam (svih nas).

Priloge (i predloge) slati, uz kratku biografiju (sa naznačenim časopisima gde ste objavljivali, ako ste objavljivali), na:

norulesmagazine@gmail.com
Jezik: srpski, hrvatski, bosanski, bošnjački, crnogorski
Rok: što pre.
Mesto izlaženja: Beograd
Web: norulesmagazine.com.

Časopis će imati i štampano izdanje, ne u astronomskom tiražu ali u dovoljnom za zemaljske prilike.
.
Vaši,
Uredništvo
(koje sebe ne voli da naziva tim birokratsko-provincijalnim imenom)
 

 
РЕЧ УРЕДНИКА

Због тренутне ситуације у привреди - реструктуирања предузећа и могућих радних спорова, а на иницијативу великог броја запослених, основано је „Удружење за заштиту права запослених“. Удружење за своје чланове и чланове њихових породица пружа бесплатне правне савете за све врсте спорова и правну помоћ у свим врстама радних спорова. Удружење је невладина организација, није повезано са послодавцима и политичким партијама, нити је конкуренција синдикатима, самостално делује и самостално се финансира. Удружење за потребе својих чланова ангажује адвокате који су остварили завидне резултате из области радног права.
Удружење за заштиту права запослених из Ниша је основано 2013. године са циљем заштите права радника. Сем тога, Удружење организује разне манифестације и конкурсе из уметности и културе. С обзиром на то да је 2015.године успешно реализован Хуманитарни књижевни конкурс „Тамни дани, светле ноћи“, чланови и пријатељи удружења су одлучили да се  распише књижевни конкурс о Нато агресији над Србијом 1999.године који је трајао од 24.марта до 10.јуна 2016.године. На конкурс је пристигло 110 песама аутора из целе Србије,као и из иностранства ( Аустралије, Канаде, Данске, Немачке, Црне Горе,...).
Жири у саставу Милоја Дончића - председник жирија, Милорада Додеровића - члан жирија и Александра Живковића - члан жирија су донели следећу одлуку о награђеним и похваљеним песмама аутора:

НАГРАЂЕНЕ ПЕСМЕ
1. МИЛОСРДНИ МЕФИСТО-аутор Душан Мијајловић Адски, Ниш
2. *************-аутор Зорица Новаковић, Сечањ
3.ОДБРАНИЋУ СНОВЕ, Љиљана Милосављевић, Смед. Паланка

ПОХВАЉЕНЕ ПЕСМЕ
1. СЕДАМДЕСЕТ ОСАМ-Драгиша Ераковић, Ниш
2. ЕВРОПЉАНИ-Борисав Бора Благојевић, Ћуприја
3. СЛУТЊЕ, Слободан Ђекић, Вршац
4. *********-Милош Ристић, Крушевац
5. МИР У СВЕТУ-Вида Ненадић, Лондон, Енглеска
6. СЕЋАЊЕ БОЛНОГ МАРТА-Божидар Чакајац, Чачак
7. ВАРВАРИН И АНЂЕО-Аврам Симић, Крушевац
8. ЗЕМЉА СТОПА И ПЕПЕЛА-Дијана Ухерек Стевановић,Суботица

Поред награђених и похваљених, жири је изабрао и 51 песму аутора које су заступљене у зборнику.
Нашу земљу за 24.март везују много тешки и погубни догађаји. Овим конкурсом желимо да сачувамо од заборава неправду која нам је учињена и да укажемо на то у колико се тешком материјалном положају налази већина наших бораца и чланова породица погинулих. Овим конкурсом ћемо се потрудити да помогнемо борбу за доношење Закона о правима бораца и породица погинулих.
Уредник
Сузана Ранђеловић

 
REZULTATI KONKURSA "PARALELNI SVETOVI"

Završen je treći književni konkurs Kluba "Reč i glas".  Na adresu bgstorytelling@gmail,com stiglo je 99 radova, od kojih je žiri u sastavu Milica Cincar-Popović, Tamara Lujak i Violeta Dimitrijević, izabrao 28 priča koje će IK "Metafizika" i Klub "Reč i glas" objaviti sabrane u zbirku "Paralelni svetovi".

Prva tri mesta osvojili su:

1. mesto - Nataša Bartula: GROM IZ VEDRA NEBA;

2. mesto - Dejan Andrejić: SAN;

3. mesto  - Aleksandar Marjanović: MOJA ZVEZDA.

U uži izbor ušli su (abecednim redom):

- Aleksandra Filipović: DEVOJČICA IZ SKLONIŠTA;

- Alma Zornić: DUŠA SA USANA;

- Andrea Žigić Dolenec: HOTEL AŠER;

- Dana Hill: OTVORITE OČI, BUDNI STE;

- Dejan Jovanović: ČVORIŠTE;

- Dragan Pavlović: NEVIDLJIVA NIT;

- Ilija Veselinov: PERSONA INSTABILIS;

- Ivan Ristić: BAUK;

- Ladislav Babić: INVAZIJA BLAGOKRADICA;

- Mira Satarić: JEDNE NOĆI NA DUNAVU;

- Mirela Bašić: ZOV DUŠE;

- Miroslav Pavlović. OGLEDALO;

- Nataša Milić: ŽEĐ;

- Petar Ivas: VIOLETA S ONOGA SVIJETA;

- Stevan Čvorović; IZVEŠTAJ IZ PRVE RUKE O       ZABRINJAVAJUĆEM DOGAĐAJU;

- Stevan Šarčević: BUĐENJE;

- Tanja Rajevac: ZNAKOVI;

- Taz Kaan: I ONI SU LJUDI;

- Vitomir Ćurčin: LJUBIČICE IZ ŠTRIKOVA;

- Vladimira Becić: SAT;

- Zorica Zoja Mladenović: ZAVUKLA SAM SE U SVOJE SRCE.

Budući da su zanemarile neku od propozicija konkursa, sledeće priče nisu mogle da učestvuju u izboru za nagradu, ali su zbog svog književnog kvaliteta uvršćene u zbirku (abecednim redom):

- Bojana Trivić: MOJ GAVRANE;

- Goran Kojić: SPASOVDAN, SPASOJE, ON I JA;

- Teo Kos: ONAJ.

U izbor za zbirku ušla je i priča VEČITI KALENDAR ŽIVOTA I SMRTI, autora od koga nismo dobili razrešenje šifre. MOLIMO AUTORA OVE PRIČE DA NAM SA ELEKTRONSKE ADRESE SA KOJE JE POSLAO PRIČU NA KONKURS, POŠALJE I RAZREŠENJE ŠIFRE, KAKO BI NJEGOVA PRIČA MOGLA BITI OBJAVLJENA.     

Мирослав Павловић, победник конкурса „Душан Војиновић“ 2016.

Управо пристигла лепа вест. У знак сећања на књижевника Душана Војиновића (1952-2009), који је рођен у Банатском Соколцу, фестивал Rock Village ове године је пети пут расписао конкурс за књижевну награду „Душан Војиновић“.Члан нашег Књижевног клуба Мирослав Павловић из Крњева, доби Прву награду за песму, Птица ухваћена у песми. Похваљене су и Биљана Поповић из Књажевца за песму, Реч за песму и Бранка Селаковић Милошевић из Београда за песму, Кишни дан у Београду. Како добитник награде „Душан Војиновић 2016“ Мирослав Павловић, није био у прилици да присуствује свечаности песму је пред најбројнијом публиком, коју песник може да замисли, у ударном термину фестивала прочитао песник и бајкер Жељко Цеснак из Пландишта.
     
PO ZAVRŠENOM KONKURSU KNJIŽEVNOG KLUBA 21, U ,,IZVORNIKU 6“
BIĆE ZASTUPLJENI SLEDEĆI PESNICI
 1. Nemanja Dragaš, Beograd, Srbija, I nagrada
 2. Ivan Drnčula, Pančevo, Srbij, II nagrada
 3. Vladimir Dulanović, Nova Varoš, Srbija, III nagrada
 4. Vojkan Milenković, Niš, Srbija, III nagrada
 5. Dragan Marković, Kostajnik, Krupanj, Srbija, Specijalna pohvala
 6. Jasmina Obradović, Kragujevac, Srbija, Pohvala
 7. Momčilo Bakrač, Vrbas, Srbija, Pohvala
 8. Tomica Đokić, Paraćin, Srbija, Pohvala
 9. Slobodan B. Đurović, Beograd , Srbija
 10. Ivan Tomić Mister, Kragujevac, Srbija
 11. Slobodan Ž. Obradović, Valjevo, Srbija
 12. Sanja Radulović, Doboj, BiH
 13. Ljiljana Pantelić Novaković, Beograd, Srbija
 14. Radojka Milošević, Beograd, Srbija
 15. Slavko Zorić, Beograd, Srbija
 16. Životije Popović Pop, Skorica, Srbija
 17. Marko Kragović, Beograd, Srbija
 18. Sandra Ristić Stojanović, Beograd, Srbija
 19. Branka Vojinović Jegdić, Podgodica, Crna Gora
 20. Katarina Despotović, Loznica, Srbija
 21. Vera Pavić, Gornji Milanovac, Srbija
 22. Stojanka Milin, Zrenjanin, Srbija
 23. Dragan Nedimović, Beograd, Srbija
 24. Omer Ć. Ibrahimagić, Tuzla, BiH
 25. Dajana Lazarević, Šabac, Srbija
 26. Vladan Ristić, Kruševac, Srbija
 27. Ljiljana Fijat, Novi Sad, Srbija
 28. Ana Babić, Kruševac, Srbija
 29. Sofija Janjić, Banjaluka, Republika Srpska (BiH)
 30. Aleksandra Jovičić, Lešak, Srbija
 31. Ivan M. Petrović, selo Klanica, Divci kod Valjeva, Srbija
 32. Vladana Perlić Banjaluka, Republika Srpska (BiH)
 33. Tomić Tatjana, Gradačac, BiH
 34. Marina Vasić, Kitanović, Požarevac, Srbija
 35. Marija Golubović, Nikšić, Crna Gora
 36. Jovana Bajagić, Sokolac, Republika Srpska (BiH)
 37. Milica Miletić, London, Engleska
 38. Enesa Mahmić, Kopar, Slovenija
 39. Jelena Vukanović, Mladenovac, Srbija
 40. Miroslav Stamenković, Leskovac, Srbija
 41. Siniša Bošković, Gornji Milanovac, Srbija
 42. Olga Mančić Lodika, Paraćin, Srbija
 43. Sandra Lokas, Beograd, Srbija
 44. Ivana Vasić, Beograd – Rakovica, Srbija
 45. Željka Avrić, Sremska Mitrovica, Srbija
 46. Borislav Kosanović, Sombor, Srbija

   
  С обзиром на то да је Удружење за заштиту права запослених расписало књижевни конкурс на тему „Сећања на 1999.годину“ који је трајао од 24.марта до 10.јуна, на који је пристигло 110 песама из градова Србије као и из иностранства ( Аустралија, Немачка, Црна Гора,...)
  Жири у саставу МилојаДончића-председник жирија, Милорада Додеровића-члан жирија и Александра Живковића-члан жирија донели су следећу одлуку о награђеним, похваљеним и о песмама које ће бити заступљене у зборнику.
  НАГРАЂЕНЕ ПЕСМЕ
  1. МИЛОСРДНИ МЕФИСТО-аутор Душан Мијајловић Адски, Ниш
  2. *************-аутор Зорица Новаковић, Сечањ
  3. ОДБРАНИЋУ СНОВЕ, Љиљана Милосављевић, Смед. Паланка
  ПОХВАЉЕНЕ ПЕСМЕ
  1. СЕДАМДЕСЕТ ОСАМ-Драгиша Ераковић, Ниш
  2. ЕВРОПЉАНИ-Борисав Бора Благојевић, Ћуприја
  3. СЛУТЊЕ, Слободан Ђекић, Вршац
  4. *********-Милош Ристић, Крушевац
  5. МИР У СВЕТУ-Вида Ненадић, Лондон, Енглеска
  6. СЕЋАЊЕ БОЛНОГ МАРТА-Божидар Чакајац, Чачак
  7. ВАРВАРИН И АНЂЕО-Аврам Симић, Крушевац
  8. ЗЕМЉА СТОПА И ПЕПЕЛА-Дијана Ухерек Стевановић,Суботица
  Песме заступљене у зборник поред похваљених и награђених:
  1. Анђелу Милосрдном, Петровић Дајана,Бранковина
  2. Петнаести дан бомбардовања, Негован Јоцић, Бела Паланка
  3. Боже,је ли ово твоја воља, Јован Н.Бундало, Београд
  4. Нек се памти, Сања Радојковић,Београд
  5. Кад прође рат (Писмо војника), Емир Бајровић,Насков, Данска
  6. Тројеручица хиландарска, Игор Ремс,Бар, Црна Гора
  7. Неки људи са балкана, Љиљана Пантелић Новаковић, Београд
  8. Одбрана, Живко Вујић, Бањалука,Република Српска
  9. Сећање на 1999, Драган Стодић, Будва, Црна Гора
  10. Милици Ракић (најмлађој жртви Нато-агресије 1999), Зорка Чордашевић, Франкфурт,Немачка
  11. 1999, Сања Радуловић, Добој, Република Српска
  12. Ја то не знам, Александар Марић, Панчево
  13. Мост код Остружнице, Милосава Мијовић, Нови Београд
  14. Деведесете, Викторија Трамп, Панчево
  15. Сећање на Нато убијање, Миомир М.Лакићевић, Јагодина
  16. Сећања на 1999.годину, Ана Часар, Пивнице
  17. Чаробна кутија, Биљана Ђорђевић, Ниш
  18. Европо,схваташ ли?, Здравко Дувњак, Отава, Канада
  19. Памти их Марта!, Светлана Радосављевић, Сочаница
  20. Опет за Србију, Јелена Анђеловић Антић, Београд
  21. Зар ви мислите да се 1999. може заборавити, Снежана Шолкотовић,Кладово
  22. У склоништу априла 1999.године,Мирослав Мишо Бакрач, Ниш
  23. Доћи ће опет време дечака, Мирјана Стевовић, Београд
  24. Милосрдни анђео,Стефан Ђорђевић, Крушевац
  25. Чему ово, Саша Угринић, Велика Плана
  26. Босоноги мали корак, Стефан Младеновић, Јагодина
  27. Сан о небу, Душан Митић,Ниш
  28. Страдија недужних мученика, Иван Трајковић, Бујановац
  29. У име кога, Лабуд Н.Лончар, Бар, Црна Гора
  30. Гвожђе се кује док је вруће, Милад Обреновић, Рогатица, БиХ
  31. Испод сломљених небеса, Милован Мићо Петровић, Смед.Паланка
  32. Ја те не дам, Земљо моја, Милан Љ.Обреновић, Крагујевац
  33. '99, Др. Катарина Кукурузовић, Београд
  34. Завичајна песма, Ержебет Фехер Лиза, Вршац
  35. Сећање на Нато агресију 1999.г, Радомирка Гаврић, Београд
  36. Лелехук, Александар Јовановић, Пожаревац
  37. ******, Мила Дубак Зечевић, Беране, Ц.Гора
  38. Молба непознатом Богу, Радован Синђелић, Богатић
  39. Сећај се, не дај своје, Љиљана Глигоријевић, Житковац
  40. Дани када су умрле све камилице, Мр Љиљана Живковић, Београд
  41. Сунцем кроз облаке црне, Стефан Игић, Ниш
  42. '99, Александар Виденовић, Ниш
  43. Београд у диму, Слободан М.Стефановић, Београд
  44. Србија до победе, Милан З.Сибиновић, Мерошина
  45. Кихот и мост, Чедо Ковачевић-Чехов, Београд
  46. Деветнаест њих и Србија 1999., Радослав Премовић, Краљево
  47. Они, Небојша Божиновић, Ниш
  48. Косовска, Миња Илијева, Ниш
  49. Представа безумља и грозоморе, Радојица Радовић, Цетиње, Ц.Гора
  50. Добротом се бранимо, Ранка Ранђеловић, Ниш
  51. Драгана Мрђа, Београд

  СВЕ АУТОРЕ ЋЕМО УСКОРО ОБАВЕСТИТИ КАДА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА
  С поштовањем,
  Удружење за заштиту права запослених, Ниш
   
  Резултати конкурса - први електронски зборник Кутије љубави


  Жири у саставу: Душан Милијић, Игор Цијан, Филип Димкоски, Зана Кољић и Хелена Химел одлучили су да се следећи радови нађу у првом електронском зборнику Кутије љубави. Свим осталим учесницима желимо да се захвалимо што су поделили с нама свој поетски тренутак.

  Поезија

  Адна Нурикић, Љубав, ето шта си ти
  Ален Липјанкић, О пјеснику
  Андријана Долаш, Шта је најслађе
  Благица Антић, Старица са југа
  Борис Ђорем, Буковски у биртији
  Борислав Батин, Свака истина трага за својом тајном
  Братислав Величковић, Сасвим нем
  Будимир Ракић, Осећам драга
  Валентина Андрејић, Макови
   Весељко Гајдашевић Шљарков, Видик иза замагљеног стакла
  Виолета Пенић, Дуга
  Гордана Владисављевић, Повратак у неповратно
  Дајана Сувајац, Као дах
  Дамир Малешев, Кад год изговорим твоје име (превод Стингове песме)
  Дивна Лулић-Јовчић,
  Погледом ван хоризонта
  Драгана Ђурковић-Тошић, Парам шарену дугу
  Дубравко Матанчевић, Жао ми је
  Душан Ђорђевић Нишки, Поновљено пролеће
  Душка Кисин, Танго
  Душко Дражић, Ко ли је љуби
  Ђорђе Максимовић, Жива љубав
  Ешеф Ковачевић, Пут љубави
  Зорана Петричевић, Опроштај
  Зорица Тијанић, Изнад моје тишине
  Иван Гаћина, Звјездана лађа
  Ивана Анђелковић, Док нас плес не растави
  Ивана Балевић, Љубави
  Ивана Марковић, Моја порука
  Ивана Ристић, Чежња
  Игор Ремс, Мој сликар
  Ирис Дугалић, Питао си
  Јарослав Киш, Кад месец буде
  Јелена Чоловић, Последња реч
  Јосип Матеј Билић, Фонтана успомена
  Јосипа Лесингер, Пут зван љубав
  Катарина Красић, Генерацијо моја
  Кристина Милосављевић, Реквијем за изгубљене снове
  Маја Јовановић, Мисли
  Марија Бијелић, Прошла ноћ
  Марина Петровић, Нећу да знам
  Марко Станојевић, Љубав није само волети
  Мелани Стринић, Срећа
  Мелиха Шаћировић, Ливаде снова
  Милад Обреновић, Хвала што те свуда ради мене има
  Милан Љ. Обреновић, Ткаља
  Милка Стефановић, Вечни завет
  Милена Ћировић, Верујеш ли
  Милован Матић, Ти си
  Мирјана Комарица-Видовић, Он ме је верно чекао сваке ноћи
  Наталија Симић, Љубав
  Надежда Танасковић, За све снове и за срећу
  Недељка Неда Ђукић, Кап живота
  Радован Синђелић, Спавају негде твоје руке
  Рајко Ранко Јовановић, Дај ми Боже
  Рената Пенчова, Биди ми
  Ружица Петровић, Мелем ноћи
  Сања Радовановић, Кад киша не престаје
  Светозар Николић, Сећаш се
  Слава Станојевић, Елегија
  Слађана Миливојевић-Стошић, Траг од снова
  Слободан Чуровић Апис, Ти некад бијаше моја
  Снежана Паноска, Да се вратим
  Стефана Ивановић, Уметност живљења
  Фарах Рамовић, Хајде да се договоримо...

  Приче

  Ана Марија Посавец, Сусрети пред камином
  Витомир Ћурчин, Не дај се, Јасна
  Јелена Кочовић, У сусрет Новој години
  Кристина Весковић, („Стајала је на улици и посматрала га...“)
  Љубица Перовић, Кнедле са...
  Милена Стојановић, Опроштај
  Радован Синђелић, Јасика у храстовој шумици
  Сања Радуловић, Тамо гдје (ни)смо
  Сања Маринковић, Речи
  Смиља Арсић, Дефинисање среће
  Фрањо Франчич, Као да су ноћи вечне

  Писма

  Ана Убавчић, Ветром у лице
  Елена Миленковић, Писмо Малом принцу
  Жељка Гинин, Госпођица Лола и њени каваљери,
  Иван Ивановић, Речи
  Марија Бијелић, Анђео
  Невена Милићевић, Писмо пријатељу
  Светлана Пејић, Реци мами нек не дира моју кафу

  Медитације, есеји, критике, путописи, запажања

  Амина Машић, Улога религије у изградњи мира
  Ведран Воларић, Снови љубави
  Доброслав Петричевић, Када је нос у дупету
  Драгица Охаши, Земља сунца и књига
  Иван Гаћина, Аутоцеста живота
  Јелена Марић, Свет бојен мојим бојама
  Снежана Марко-Мусинов, Остварени поета

  Фотографије

  Гордан Ћосић
  Сања Горчић